TOPlist
Sledujte nás:

Zapékané těstoviny se špenátem a uzeným masem

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Energetická hodnota celkem: 3651 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 82, SAFA (g): 17, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 4

Postup přípravy

Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě skoro doměkka. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou. Částí tuku vymastíme pekáč. Na zbylém tuku osmažíme dorůžova očištěnou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a usmažíme světlou zásmažku. Zalijeme ji mlékem, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Do uvařené omáčky přidáme špenát, povaříme ho, okořeníme utřeným česnekem, dochutíme solí a spojíme s těstovinami a nakrájeným bůčkem. Vymaštěný pekáč naplníme směsí, zapečeme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři