- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Cukr průměr | 30 |
Švestky | 100 |
Mouka pšeničná hrubá | 90 |
Mléko polotučné průměr | 30 |
Tvaroh tvrdý průměr | 30 |
Tvaroh polotučný průměr | 30 |
Vejce celá průměr | 12 |
Máslo | 25 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3278 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme, přidáme k němu vejce, sůl, prolisovaný měkký tvaroh a větší část mléka. Směs pečlivě rozmícháme, přidáme prosátou mouku, přilijeme zbytek mléka a zpracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce 4x4 cm, na ně naklademe opláchnuté a otřené švestky a pečlivě zabalíme knedlíky. Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a zvolna vaříme. Při expedici posypeme okapané knedlíky jemně nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.