- Autor: HankaCh
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Vejce celá průměr | 165 |
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Máslo čerstvé | 40 |
Losos uzený | 100 |
Lučina 70% | 80 |
Energetická hodnota celkem: 4873 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 812 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Svařit mléko, máslo (kousek si nechat na vymazání formiček)mouku na kaši. Přidat lučinu (nebo nějaký podobný čerstvý sýr) sůl, pepř, kopr, vymíchat do hladka, přidat porkájenou rybu (já použila místo lososa uzeného hejka), 3 žloutky a opatrně vmíchat sníh ze 3 bílků, naplnit do vymazaných formiček, péct ve vodní lázni prři 200 st.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.