- Autor: muriela
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vlašské ořechy | 216 |
Bílek | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 5 |
Žloutek | 20 |
Máslo čerstvé | 60 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 87 |
Mouka pšeničná bílá | 120 |
Energetická hodnota celkem: 11340 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 185,
Sacharidy (g): 202,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 95,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 89 kJ
Bílkoviny (g): 0.4, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 1.6, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejdříve zpracujeme těsto: 12 dkg hl. mouky 1,7 dkg cukru 6 dkg másla 1 žloutek 1 lžička mléka. Těsto necháme odpočinout do druhého dne v chladu. Pak vyválíme tenký plát a tvoříme kolečka o průměru 2 cm. Z jednoho bílku a 7 dkg cukru vyšleháme ve vodní lázni tuhý sníh- do něj vmícháme 10 dkg mletých ořechů. Pomocí dvou lžiček dáme na každé kolečko těsta malý bochánek ořechového sněhu. Navrch přimáčkneme celý lískový ořech, nebo polovinu vlašského. Pečeme cca 11 minut na 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.