- Autor: muriela
- Uživatelský recept
- Porce: 43.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 70 % průměr | 45 |
Rum hnědý | 8 |
Pistácie | 100 |
Máslo čerstvé | 57 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 225 |
Mandle | 200 |
Energetická hodnota celkem: 14031 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 220,
Sacharidy (g): 272,
SAFA (g): 66,
Cukry (g): 240,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 326 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pistáciová hmota: 100 g pistácie nepražené, nesolené 75 g cukr 1 lžička rumu Mandlová hmota: 200g mandle loupané 150g cukr 2 lžice vody trochu másla, aby drželo pohromadě(12g). Hned po vytvoření těst vymodelujeme zelené kuličky cca 1 cm, pak tvarujeme bílé kuličky, cca 1,5-2cm, ty zploštíme a obalíme jimi zelené kuličky. Nakonec namočíme do rozpuštěné čokolády s máslem (45g čokolády a 45 g másla). Dáme ztuhnout do chladna. Nemusí se rozležet. Pozn.: ohledně cukru je lepší použít cukr krupici, mandlové těsto se lépe tvaruje a dají se vytvarovat i menší kuličky, při použití moučkového cukru se těsto láme a rychle tvrdne, pak není tvárné - zřejmě díky přidanému škrobu) ... ze stejného množství těsta při použití cukru moučka jsem vyrobila 24 kuliček, letos jsem dala cukr krupici a kuliček mám 43 - viz druhý obrázek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.