- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Solamyl bramborový škrob | 30 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Šunka schwarzwaldská | 100 |
Cibule | 200 |
Paprika červená | 100 |
Pivo tmavé 11° | 200 |
Vývar čirý | 150 |
Ocet Balsamico | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 900 |
Papričky chilli | 6 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zázvor, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 10029 kJ
Bílkoviny (g): 174,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 300,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1672 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky a zaprášíme zázvorem a sladkou paprikou. Cibuli nakrájíme na jemno, šunku a papriku na kostičky, chilli na kolečka.. Na oleji orestujeme cibuli s čerstvě nadrceným pepřem. Přidáme maso a také orestujeme. Osolíme. Přidáme papriku a chilli. Přidáme balsamico, promícháme. Podlijeme černým pivem (použila jsem Bernard 12°) a vývarem. Lehce zredukujeme. Připadně dochutíme (sůl, pepř). Omáčku zahustíme solamylem, rozmíchaným v troše vody. Povaříme ještě asi 2 minuty, promícháváme. Podáváme nejlépe s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.