- Autor: Kellerka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže | 500 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Mrkev | 200 |
Hrášek sterilovaný průměr | 250 |
Energetická hodnota celkem: 4145 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 691 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
V tlakovém hrnci uvaříme v 0,8l vody 2 kuřecí stehna bez kůže, společně se 4 kuličkami nového koření a dvěma bobkovými listy.. Po 15 min. vyjmeme maso a do vývaru přidáme 400g čerstvého zelí, 200g nakrájené mrkve a 300g rýže. Uvaříme v papiňáku (7 min.). Při dokončování osolíme dle chuti, přidáme obrané, na menší kousky nakrájené maso a 250g hrášku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.