- Autor: abyss
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 20 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Mouka pšeničná celozrnná | 510 |
Mouka pšeničná hladká | 135 |
Dochucovadla:
sůl, kvasnice
Energetická hodnota celkem: 9869 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 460,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 72,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1234 kJ
Bílkoviny (g): 11.1, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mouky smícháme, vytvoříme v nich důlek, tam přidáme půl balíčku kvasnic a hnědý cukr, zalijeme troškou vody, necháme asi 15 minut stát. Poté dolijeme zbytek vody, přidáme lžíci soli a zpracujeme těsto. To dáme na zhruba hodinu kynout. Vytvoříme si bagely - z válečků tvoříme spojením kolečka s dírkou, podle velikosti můžeme vytvořit 8 až 12 kusů pečiva. (U 8 kusů má pak jeden hotový bagel cca 100 g.) V hrnci přivedeme vodu k varu a postupně do ní vkládáme bagely. Dvě minuty bagely vaříme z jedné strany a další minutu z druhé. Nakonec je všechny naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem (můžeme posypat ještě i semínky) a pečeme přibližně 20 - 30 minut při 200 stupních.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.