- Autor: Kellerka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra vepřová | 500 |
Cibule | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Mouka pšeničná bílá | 25 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 250 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Dochucovadla:
sůl, masox, pepř, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 6933 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 223,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2311 kJ
Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 74.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku s kmínem, přidáme na kostky nakrájená játra. Po pár minutách podlijeme vodou nebo vývarem, necháme dusit 10-15 min. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme 10 min. a můžeme podávat s rýží.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.