- Autor: Mirrka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí kližka | 512 |
Zábrdovický pšeničnožitný chléb Penam | 5 |
Cibule | 220 |
Olej olivový | 10 |
Koření průměr | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Energetická hodnota celkem: 4139 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1035 kJ
Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
cibuli a maso nakrájené na malé kousky zpěníma na oleji, přidáme červenou mletou paprikou, osolíme, trochu čili nebo pálivé papriky (dle chuti),přidáme 1 bobkový list, kuličku nového koření, trošku prosmahneme, zalijeme vodou a dáme vařit (v papiňáku). Až bude maso měkké, ochutnáme, dosolíme, zahustíme nastrouhaným chlebem a moukou rozmíchanou ve vodě a ještě chvilku provaříme. Jako přílohu můžeme dát brambory, těstoviny, chléb, zeleninu, dozdobit můžeme ještě čerstvou cibulí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.