- Autor: emveanclova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 75 |
Kypřící prášek do pečiva | 2 |
Sůl | 1 |
Máslo čerstvé | 75 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 220 |
Vejce celá průměr | 55 |
Jablka | 150 |
Rozinky | 50 |
Energetická hodnota celkem: 8988 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 322,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 132,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 749 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 26.8, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
smíchat 250 g hl. mouky, 2 lž. kdypř. prášku, 2 lž. skořice, 1/4 hrníčku cukru, šptka soli, zvlášť zamíchat 1/4 hr. roztátého másla, 1hr. mléka a 1 vejce...poté to vše smíchat dohromady a přidat 2 nastrouhané jablka a třeba i rozink ypodle chuti. Dát do plechu na muffiny a péct v předem rozehřáté troubě na 200C
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.