- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Papričky chilli | 5 |
Citrony | 20 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 5 |
Zázvor | 20 |
Rybí omáčka | 10 |
Chilli omáčka sladká | 50 |
Losos | 600 |
Dochucovadla:
1 lžíce petržele, 1 lžíce máty ... nasekat nadrobno, sůl
Energetická hodnota celkem: 5750 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1917 kJ
Bílkoviny (g): 44.7, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 11.7, SAFA (g): 7, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Použijeme filet z lososa s kůží (vcelku). Zázvor a chilli nasekáme na drobno. Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme. Přidáme mátu a petrželku, lehce osolíme. Lososa dáme na pečící papír na plech, kůží dolů, potřeme marinádou a dáme do trouby, vyhřáté na 200°C, asi na 12 minut. Hotové rozkrájíme na porce. Podáváme nejlépe s pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.