- Autor: Vinstr
- Doba přípravy (min.): 11
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr | 200 |
Olej olivový | 5 |
Citronová šťáva | 5 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,sypaný česnek
Energetická hodnota celkem: 1251 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z čerstvého kapra dělám nejraději podkovu. Podkovu dělám 2 cm! silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá. Nejprve ji namarinuji citronem, solí a nechám chvíli odležet v lednici. Pak osuším papírovým ubrouskem, dám pepř z mlýnku, hodně sypkého česneku položím na horkou pánev, na jejíž dno jsem rozetřel 1 lžíci oliv. oleje. Peču 3 min. po každý straně jen tolik, aby byla podkova dobře propečená a šťavnatá. Odstavím, přikryji pánev poklicí, nechám 5 min. dojít. Podávám s lehkým zeleninovým džuvečem, nebo kouskem celozrného chleba. V této úpravě podle mého kapřík předčí i lososa.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.