- Autor: Puclik183
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 200 |
Kapr | 100 |
Dochucovadla:
bylinková sůl (bazalka,tymián, nebo provenskálské koření ,petrželová nať,
Energetická hodnota celkem: 970 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Popis:Porce kapra ochuťte bylinkovou solí (provensálské bylinky, petrželová nať a mořská sůl). Položte je na napařovací vějíř či mřížku. Víno a čerstvé bylinky dejte do varné nádoby a poté vařte kapra v páře 7 – 10 minut podle velikosti porcí. Uvařené porce potřete máslem a doplňte jemně sekanou petrželovou natí. Podávejte s vařenými brambory, rýží a jinými jemně upravenými přílohami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.