- Autor: listicka712
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 60 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 10 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Bílek | 140 |
Olej palmojádrový, kokosový | 5 |
Javorový sirup | 20 |
Dochucovadla:
špetka skořice
Energetická hodnota celkem: 2666 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1333 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Smícháme vejce, cukr, mléko, ovesné vločky a skořici. Doporučuju polovinu vloček rozmixovat najemno, jinak je těsto příliš tekuté a špatně se na pánvi honí :-) Na rozpálené teflonové pánvi smažíme na malém množství kokosového oleje nebo na sucho. Podáváme přelité lžící javorového sirupu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.