- Autor: Helipa
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kroupy ječné | 300 |
Slanina anglická | 100 |
Cibule | 80 |
Houbová směs mražená | 200 |
Eidam 30% | 200 |
Energetická hodnota celkem: 8712 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 250,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 69 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
4 hrsti ječných krup namočit přes noc, druhý den slít a uvařit do poloměkka bez soli. 2 větší cibule nakrájet na měsíčky, osmahnout na olivovém oleji či sádle, postupně přidat 1,5 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 3 lžičky majoránky, přidat i na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, asi 100g. Přidat houby buď sušené nebo zmražené měkké druhy. Celé restovat 15 min. Pak smíchat směs s kroupami a nastrouhaným eidamem 200 g a dát do vymaštěné zapékací misky. Zapékat na 180°C 30 min. Výborné s kyselým okurkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.