- Autor: Tereza.Cisarova
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Treska | 600 |
Hrášek mražený | 250 |
Brambory (syrové) | 850 |
Parmezán 25% | 100 |
Petržel - nať | 20 |
Petržel - kořen | 100 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 100 |
Cibule | 150 |
Losos uzený | 50 |
Máslo čerstvé | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 150 |
Dochucovadla:
Citron, sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 10455 kJ
Bílkoviny (g): 196,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 241,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1743 kJ
Bílkoviny (g): 32.7, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 40.2, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibulku, nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel a smažíme do změknutí, poté přidáme na kousky rybu a lososa, zakápneme citronovou šťávou osolíme a opepříme. Až je ryba skoro hotová přidáme polovinu nastrouhaného sýra, mléko, petrželovou nať a přendáme na dno zapékací misky. Brambory uvaříme, scedíme, osolíme a přidáme špetku muškátového oříšku, máslo, čtvrtinu sýra a kůru z půlky citronu.. Mražený hrášek rozmixujeme a přidáme k bramborům a rozmačkáme na kaši. Rozprostřeme na ryby, postouháme zbytkem sýra a zapékáme na 180°C do zezlátnutí povrchu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.