- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 32.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 275 |
Sádlo vepřové škvařené | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, mák.
Energetická hodnota celkem: 9880 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 380,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 309 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 11.9, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z vlažného mléka, droždí uděláme kvásek. Do mouky zamícháme sůl, přidáme kvásek a sádlo, vypracujeme těsto, které necháme kynout hodinu. poté z těsta uděláme 4 stejné díly a z každého dílů uděláme 8 bulek nebo 8 housek nebo 8 rohlíků. Necháme nakynout na plechu, potřeme vodou a posypeme mákem či kmínem. Pečeme dorůžova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.