- Autor: Magazín ONA DNES
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Tento a dalších 65 receptů vychází v edici Zdravá kuchařka II v Mladé frontě DNES. Každý den karta s recepty zdarma. Chcete si je zajistit všechny? Více informací zde .
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 15 |
Citrony | 50 |
Cibulka jarní | 40 |
Víno bílé suché | 400 |
Losos filety bez kůže (mražené) | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zelená petrželka, 2 bobkové listy, kopr, bazalka, muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 3446 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
1. Do hlubší pánve nalijeme víno, přidáme očištěné jarní cibulky, bobkový list, sůl, plátky z poloviny omytého citronu, uvedeme k varu a vaříme asi 5 minut. 2. Rybí filety osolíme, okořeníme pepřem a špetkou muškátového květu. Do hrnce vložíme pařák nebo děrovanou podložku a na ni narovnáme připravené filety, které pokryjeme omytými bylinkami. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 15–20 minut, podle výšky masa. Tekutina během vaření nesmí dosahovat až k rybě. 3. Uvařené filety vyjmeme, pokapeme trochou rozpuštěného másla a podáváme s petrželkou a plátky citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.