- Autor: Magazín ONA DNES
- Doba přípravy (min.): 110
- STOB recept
- Porce: 4.00
Tento a dalších 65 receptů vychází v edici Zdravá kuchařka II v Mladé frontě DNES. Každý den karta s recepty zdarma. Chcete si je zajistit všechny? Více informací zde .
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králičí průměr | 400 |
Ocet | 100 |
Víno červené | 250 |
Celer řapíkatý | 30 |
Olej olivový | 50 |
Mrkev | 400 |
Cibule | 200 |
Česnek | 40 |
Rajčatové pyré | 60 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, rozmarýn, dva bobkové listy, petrželka
Energetická hodnota celkem: 6610 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1653 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1. Králíka naporcujeme, přelijeme octem, vínem, přidáme svázané zelené natě, mrkev pokrájenou na čtvrtky, česnek, celé cibulky, polovinu oleje, bobkový list a lístky rozmarýny. Přikryjeme a necháme marinovat nejméně 24 hodin, otáčíme. 2. Králíka vyjmeme z marinády, osolíme a opepříme. Pak ho na sporáku zprudka opečeme. 3. Porce přendáme do pekáčku, přidáme rajčatové pyré, marinádu i se zeleninou, natěmi a kořením a pečeme asi 1, 5 hodiny v troubě předehřáté na 180 °C. Podléváme šťávou, případně podlijeme trochou vody či vývaru. Nakonec dochutíme solí a mletým pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.