- Autor: effe2
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 900 |
Paprika červená | 501 |
Cibule | 290 |
Papričky chilli | 6 |
Dochucovadla:
sůl, hnědý třtinový cukr, jablečný ocet, černý pepř
Energetická hodnota celkem: 1931 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 96,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 966 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 0, Cukry (g): 28.5, Vláknina (g): 12.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na kousky (pokud nám vadí slupka, nejprve je spaříme a oloupeme), vložíme do kastrólu a dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme na drobno sladkou papriku, cibuli, Jalapeno papričky. Po rozvaření rajčat následuje rozmixování rajčat do pyré. Přidání na drobno krájené zeleniny. V případě, že používáme sterilované chilli papričky, vložíme je do kastrólu později, jinak by se nám společně s cibuli a sladkou paprikou rozvařila. Za občasného míchání vaříme do změknutí (asi 15 - 20 minut). Poté dochutíme třtinovym cukrem, solí, jablečným octem a popř. černým pepřem. Salsa roja omáčku ještě za tepla plníme do skleníček a uzavřeme víčkem. V chladu nám vydrží i několik měsíců.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.