TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hranolky z mrkve

Zpět
  • Autor: GabrielaC
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev500
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20

Dochucovadla:

Sůl, kari koření dle chuti.

Energetická hodnota celkem: 1642 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 2, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 821 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 1, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Očištěnou mrkev nakrájíme na hranoly tak, aby připomínala hranolky. Rozložíme na plech do trouby, pomažeme olejem (mašlovačkou) , posypeme kari kořením a solí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 01. 2014 19:20
To vypadá zajímavě. Já takhle peču hlavně dýni, tak je ale poměrně rychle hotová.
05. 01. 2014 17:38
Hranolky peču až zlátnou, čas cca 15-20 min... Jde o to, že mrkev je tvrdší zelenina a tak potřebuje trochu času ... a taky všichni máme rádi tu zlatou kůrčičku, že :))
04. 01. 2014 19:13
určitě vyzkouším :) !!! Hranolky dělám z celeru a opravdu doporučuji!!!!
04. 01. 2014 13:47
jak asi dlouho to pečeme
04. 01. 2014 10:24
To vyzkouším. Dělala jsem něco podobného s dýní a bylo to skvělé.
03. 01. 2014 21:55
Mám ráda jednoduché recepty.

Naši partneři