- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žampiony | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Mouka pšeničná polohrubá | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Cibule | 120 |
Krůtí prsa bez kůže | 440 |
Dochucovadla:
sůl, kari
Energetická hodnota celkem: 2849 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 950 kJ
Bílkoviny (g): 36.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso pokrájíme a naložíme do směsi kari koření. Můžeme nechat odležet 2-3 hodiny v lednici. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a žampiony na plátky. Na pánev rozprášíme olej z rozprašovače a pánev zahřejeme - začneme cibulí, když dostává barvu přidáme maso. když se maso zatáhne, přidáme žampiony, můžeme trochu podlít vodou. Ale žampiony samy tekutinu pustí. Na závěr zjemníme trochou mléka s rozmixovanou lžící mouky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.