- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Hovězí maso zadní průměr | 900 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 600 |
Ocet | 10 |
Cibule | 250 |
Česnek | 10 |
Smetana ke šlehání 31% | 300 |
Solamyl bramborový škrob | 5 |
Slanina anglická | 100 |
Dochucovadla:
sůl, vinný ocet, pepř, tymián, saturejka, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 11248 kJ
Bílkoviny (g): 206,
Tuky (g): 182,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 100,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1875 kJ
Bílkoviny (g): 34.3, Tuky (g): 30.3, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 16.7, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Maso odblaníme, nakrájíme na plátky a dáme marinovat : 600 ml vody + 2 lžíce vinného octa + bobkový list, tymián, drcený pepř a saturejka + 2 stroužky česneku na plátky + cibule na kolečka + lžička soli .... minimálně na 48 hodin. Na lžíci oleje orestujeme na drobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme osušené maso, také orestujeme. Pak přidáme okapanou cibuli a necháme zesklovatět. Z marinády vyndáme bobkové listy, a pak ji přidáme k masu s cibulí. Vše necháme lehce probublávat až do změknutí masa. Podle potřeby podléváme vodou. Do smetany vmícháme čajovou lžičku solamylu ... když maso změkne, vmícháme smetanu do pokrmu a necháme ještě cca 5 minut probublat (opatrně promícháváme). Podle potřeby dochutíme (cukr, sůl, vinný ocet). Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.