- Autor: Killa
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 165 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 150 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Dochucovadla:
Moučkový cukr
Energetická hodnota celkem: 6754 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 270,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 965 kJ
Bílkoviny (g): 9.6, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 38.6, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V míse smícháme vejce s vanilkovým cukrem a prošleháme. Přidáme špetku soli, hladkou i polohrubou mouku a prošleháváme s mlékem. Těsto nechámeodležet asi 15 minut. Na rozehřáté pánvičce postupně opékáme po obou stranách. Hotové potíráme marmeládou, nebo jen s ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.