- Autor: emilka99
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Dochucovadla:
3 bobkové listy, oregano, tymián
Energetická hodnota celkem: 3999 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku, na tenké plátky nakrájený česnek a šunku. Přidáme nakrájené a předem povařené houby (nebo houby čerstvé), rajčata, kukuřici a ještě osmahneme. Zalijeme kuřecím vývarem (může být z kostky nebo čerstvý), do kterého jsme přidali i vývar ze sušených hub. Trochu povaříme a lehce zahustíme solamylem. Kuře osolíme, přidáme oregano, tymián a bobkový list. Zalijeme vínem a dáme péci. V případě potřeby podléváme vývarem ze zeleniny. Když je maso skoro měkké, přidáme na pekáč zeleninu i se zbytkem vývaru a dopékáme, až se vývar téměř odpaří a zbude jen šťáva. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.