- Autor: psetirzara
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 180 |
Mouka žitná celozrnná | 330 |
Dochucovadla:
lžička skořice, prášek do pečiva, citronová kůra z 1/2 citronu. Dle chuti můžeme přidat např. kandované ovoce, rozinky, mák, semínka a jiné.
Energetická hodnota celkem: 8664 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 408,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 187,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 433 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0.9, Sacharidy (g): 20.4, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku prosejeme, přidáme ostatní suroviny dle receptu, kypřící prášek až na konec a vmíchat. Péct na 150°C v předehřáté troubě asi hodinu. Gramy mouky odpovídají dvěma 250 ml hrnkům a hrnek cukru jednomu 250 ml hrnku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.