- Autor: andrus14
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 200 |
Máslo čerstvé | 42 |
Olej olivový | 17 |
Celer řapíkatý | 71 |
Cibule | 116 |
Žampiony | 232 |
Kuřecí prsa bez kůže | 150 |
Rýže parboiled (v suchém stavu) | 217 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6829 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 226,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2276 kJ
Bílkoviny (g): 18.7, Tuky (g): 17.7, Sacharidy (g): 75.3, SAFA (g): 11, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Orestovat na olivovém oleji 2 stroučky česneku. Přidat žampiony, pak předem namočené hříbky. Osolit, opepřit a orestovat. Pak odstavit. Na jiné pánvi orestujeme cibuli na kostičky, řapíkatý celer a nasekaný zbytek česneku. Restujeme asi 5 minut, pak přidáme rýži. Podlijeme vývarem a vaříme do změknutí. Podléváme vývarem, vodou z namočených hub a přilijeme 2 dl bílého vína. Trvá to asi 5 min. Když je rýže měkká, přidáme podusené houby, hrst nasekané petrželky a studené máslo. Necháme pár min. přikryté, aby se máslo rozpustilo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.