- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 11.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 400 |
Cibule | 50 |
Houska bílá | 180 |
Vejce celá průměr | 55 |
Strouhanka | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 5803 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 185,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 528 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Den stará houska se nakrájí na kostičky a zalije mlékem. Kuřecí prsa se pokrájejí na drobné kousky, nebo nasekají v robotu, ale ne uplne najemno a pridají se k houskám. Přidá se najemno pokrájená cibulka, vejce, osolí se, přidá 1/2 lžičky drceného kmínu a 1/2 lžičky mletého pepře. Vše se pořádně vypracuje a dohustí strouhankou. Namočenou rukou se tvarují placičky a "smaží" na minimu tuku, nejlépe v kvalitní silnostěnné pánvi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.