- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
domácí jogurt | 1012 |
Zakysaná smetana do kuchyně-lidl | 246 |
Dochucovadla:
Sůl
Energetická hodnota celkem: 4084 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 408 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Domácí jogurt osolíme 1 čajovou lžičkou soli, přidáme 1 celou (250ml)zakysanou smetanu, zamícháme. Do hustého síta dáme čisté plátýnko, a na to dáme připravenou směs. Dáme nad misku, do které necháme odkapávat syrovátku. Dáme do lednice , občas zamícháme, přikryté necháme asi 12 hodin vykapávat do požadované hustoty sýra.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.