- Autor: andrus14
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo třičtvrtětučné | 24 |
Hladká mouka | 25 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Hrášek mražený | 432 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3532 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1177 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 29.3, SAFA (g): 7.7, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hrášek podusíme na másle. Podlejeme trochu vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Osolíme, opepříme. Ve smetaně si rozkvedláme mouku, zahustíme hrášek a chvilku povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.