- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 22 |
Krůtí prsa bez kůže | 600 |
Mrkev | 500 |
cibule | 100 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 250 |
Mouka pšeničná bílá | 20 |
Sůl | 7 |
Dochucovadla:
Sůl
Energetická hodnota celkem: 4940 kJ
Bílkoviny (g): 148,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1235 kJ
Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na oleji se opeče na kostky nakrájené krůtí prso. Po zatažení se maso vyndá, ve zbylém oleji se zpění cibule a opeče na kolečka nakrájená mrkev. Pak se vrátí maso, zapráší lžící hladké mouky, podlije připraveným drůbežím vývarem, osolí a za občasného míchání dusí do měkka (jak masa, tak mrkve). Jídlo má mít konzistenci velmi husté bramboračky. Podává se s bramborem, nebo samotné. Slepičí vývar Vitana je v receptu proto, že v databázi jiný není. Já si vařím vlastní.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.