- Autor: keepinka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 1000 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Mrkev | 230 |
Celer bulva | 270 |
Petržel - kořen | 120 |
Cibule | 90 |
Jogurt bílý nízkotučný průměr | 200 |
Rohlík celozrnný průměr | 190 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový oříšek, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 10201 kJ
Bílkoviny (g): 289,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 199,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1700 kJ
Bílkoviny (g): 48.2, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 33.2, SAFA (g): 3, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Kuře orestujeme na oleji. Přidáme zeleninu, pokrájenou na kostičky, a koření. Po chvíli přidáme vodu a necháme trochu vyvařit. Pak dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180-200°C asi hodinu a půl. Poté maso vyndáme a zeleninu rozmixujeme. Vrátíme na sporák a přimícháme jogurt. Maso dáme do omáčky prohřát. Knedlíky: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme žloutek, trochu soli a muškátového oříšku. Poté přimícháme sníh. Na potravinovou folii nandaváme hmotu, zabalíme a vaříme ve vodě cca 20 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.