- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí kýta na řízky | 120 |
Brambory zimní | 100 |
Květák | 80 |
Paprika červená | 50 |
Mrkev | 30 |
Fazolky | 30 |
Cibule | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Petržel - nať | 20 |
Energetická hodnota celkem: 1532 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Telecí maso osolíme, okmínujeme, dáme na pekáček, podlijeme vodou a v troubě upečeme. Zeleninu omyjeme, očistíme, brambory okartáčujeme pod tekoucí vodou, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme ozdobným nožem na plátky, fazolky překrojíme, paprikový lusk nakrájíme na kostičky a cibuli na nudličky. Zeleninu připravíme v páře nebo povaříme v mírně osolené vodě, dáváme pozor, aby příliš nezměkla. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, opečeme čtvrtky brambor, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a opékáme asi pět minut. Podáváme ozdobené sekanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.