- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Mák | 200 |
Jáhly (v suchém stavu) | 250 |
Vejce celá průměr | 110 |
Dochucovadla:
skořice sůl 1 vanilka
Energetická hodnota celkem: 9751 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 276,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ
Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 27.6, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhly spaříme a uvaříme do měkka se špetkou soli Mák umeleme Smícháme mák, s jáhlami Žloutky vyšleháme s cukrem a skořicí Z bílků vyšleháme sníh Vše smícháme dohromady. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. cca 30 minut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Jinak jsem do něj přidala hrst brusinek a hodila by se do něj i strouhaná citrónová kůra. Takže 5hvězdiček a doporučuju