- Autor: Killa
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 500 |
Brambory rané | 500 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Cibule | 120 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 2 |
Masox (hotový výrobek) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, gulášové koření, masox
Energetická hodnota celkem: 2705 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 21.2, SAFA (g): 0, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku. Přidíme na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou a orestujeme. Zalijeme litrem vody, přidáme nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Poté přidáme 3 lžíce sladké papriky a kostku masoxu. Provaříme a přidáme mouku smíchanou se studenou vodou, tím guláš zahustíme. Provaříme 10 minut. Dochutíme solí a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.