- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 25% | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 100 |
Cibule | 100 |
Brambory vařené | 300 |
Víno bílé suché | 100 |
Králičí průměr | 500 |
Dochucovadla:
provensálské koření, sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 5813 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1938 kJ
Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 33.7, SAFA (g): 7, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Očistíme brambory, mrkev, celer a cibuli. Vše nakrájíme na kostky 1x1 cm, stejně jako králíčí maso. Cibuli restujeme na polovině oleje současně s mrkví a celerem do poloměka (al dente). Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem, po uvaření je rozšťoucháme s horkým mlékem. Králíka orestujeme na druhé polovině oleje, přidáme bílé suché víno, koření. Těsně před dovařením strouhneme trošku parmezánu.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.