- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vývar čirý | 250 |
Hovězí maso zadní průměr | 800 |
Slanina anglická | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Cibule | 250 |
Mrkev | 100 |
Dochucovadla:
bobkový list, tymián, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 8279 kJ
Bílkoviny (g): 183,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2070 kJ
Bílkoviny (g): 45.8, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Maso odblaníme, nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka, 1 cibuli na kostičky. Promícháme a zalijeme dobrým červeným vínem. přidáme bobkový list a 3 snítky čerstvého tymiánu, necháme odležet minimálně do druhého dne, lépe na 48 hodin. Nakrájíme další 2 cibule na drobno, anglickou slaninu na kostičky. Cibuli a anglickou orestujeme na oleji spolu s čerstvě nadrceným pepřem, až cibule zesklovatí. Přidáme okapané maso s mrkví a také orestujeme. Přidáme víno (odstraníme bobkový list, tymián odrhneme z větviček), vývar a necháme pomalu probublávat pod pokličkou až do změknutí masa (cca 1,5hodiny). Nemícháme, jen občas potřeseme s hrncem. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečenými brambory nebo bramboro-mrkvovým pyré a zakysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.