- Autor: Abbotka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí pekingské | 150 |
Citronová kůra | 4 |
Citronová šťáva | 4 |
Olej olivový | 8 |
Zott natura jogurt bílý | 10 |
Krůtí prsa bez kůže | 150 |
Chléb pita | 106 |
Energetická hodnota celkem: 2207 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
V misce smícháme bílý jogurt, usekané bylinky, olivový olej, citronovou šťávu, jemně nastrouhanou citronovou kůru a chilli papričku nebo chilli koření. Plátky masa velmi lehce naklepeme přes fólii, dobře osolíme, obalíme v marinádě a necháme v chladu odležet 1 - 2 hodiny. Při delším marinování solíme až před grilováním. Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme na mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po obou stranách 10 - 15 minut, po upečení necháme maso krátce odležet. Chlebové placky opečeme minutu po každé straně na grilu, na polovinu placky dáme zelí, na něj grilované maso, posypeme lístky oregana a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.