- Autor: nonuschka
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Hrášek sterilovaný průměr | 100 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 80 |
Červená řepa | 200 |
Olej olivový | 7 |
Ocet Balsamico | 5 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián nebo rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 1682 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Řepu omyjeme a celou neoloupanou dáme do alobalu, polijeme lžící olivového oleje, lžičkou balzamikového octa, přidáme špetku soli, špetku pepře, oloupané stroužky česneku z jedné paličky a pokud máme, přidáme větvičku rozmarýnu nebo tymiánu. Řepu zabalíme pevně do alobalu a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních 1 hodinu. Po hodině rozevřeme alobal, propícháme řepu, počkáme až se odpaří pára a oloupeme. Krájíme na plátky a podáváme s tuňákem, hráškem a vařeným vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.