- Autor: Motylka88
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Rajčatové pyré | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 80 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Česnek | 20 |
Paprika bílá | 500 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, kuličky pepře, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 4582 kJ
Bílkoviny (g): 133,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 107,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 916 kJ
Bílkoviny (g): 26.6, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 21.4, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
opražím cibulku na oleji, zaliju rajčaty a rajč. pyré + přidám vodu a koření. Nechám omáčku povařit. Mezitím si smíchám namletá prsa s rýží a mletým pepřem, paprikou a prolisovaným česnekem. Naplním papriky a dám je vařit do omáčky do změknutí. Poté vyndám, rozmixuju omáčku dohladka a nechám ještě chvíli povařit. Není potřeba zahuštovat, rozmixovaná rajčata udělají stejnou službu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.