- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 300 |
Vejce celá průměr | 220 |
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Solamyl bramborový škrob | 5 |
Sezamový olej extra virgin | 10 |
Cibule | 50 |
Papričky chilli | 50 |
Česnek | 20 |
Celer řapíkatý | 50 |
Dochucovadla:
omáčka sambal 1 lžíce, chilli paprička 2 ks, sojová omáčka 1 lžíce obě omáčky maji zanedbatelné množství kalorií
Energetická hodnota celkem: 7368 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 252,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1842 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvaříme rýži na skus bez soli. Vejce royšléháme a uděláme omeletu, kterou roztrháme na kousky. Maso nakrájíme na jemné nudličky a obalíme v solamylu. Rozehřejeme olej na pánvi (wok) a osmažíme, potov vmícháme najemno nakrájenou cibulku, celer, česnek a pálivé papričky. Mírně osolte a přidejte vejce a rýži. dochuttě sojovou omáčkou a omáčkou Sambal.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.