- Autor: j.i.r.i.gajdos
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 1000 |
Zelí kysané (hotová příloha) | 500 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 220 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Bujón Natur (hotový výrobek) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7089 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 261,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1418 kJ
Bílkoviny (g): 14.2, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 52.2, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka, šunku nakrajíme na kostičky. Do zapékací mísy (nejlépe s pokličkou) vkládáme ve vrstvách brambory, které vždy lehce osolíme a opepříme, šunku a zelí, to opakujeme dokud nám nezůstane poslední vrchní vrstva brambor. V hrníčku ohřejeme mléko a vmícháme zeleninový bujón, tímto ochuceným mlékem zalijeme brambory. Mísu zakrytou víkem dáme do trouby na 20 minut při 200 °C, pak víko sundejte a pečte ještě 10 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.