- Autor: Zilla
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 310 |
Rajčata | 530 |
Cibule | 165 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Česnek | 30 |
Dochucovadla:
Sůl, kurkuma, koriandr, česnek, chilli, drcený kmín.
Energetická hodnota celkem: 2735 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 684 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na třetině oleje orestujeme cibulku, mezitím na zbytku oleje opečeme kuře (osolené a nakrájené na kostičky). Do cibule přidáme nakrájená rajčata, pak kuře a pak přidáme chilli, koriandr, česnek a kurkumu. Můžeme ještě přidat drcený kmín a případně osolit. Dolijeme trochu vody a dusíme, až je směs zhoustlá a maso hotové. Můžeme podávat s těstovinami, rýží nebo chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.