- Autor: Dejll
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
ŽITNÁ celozrnná mouka | 40 |
Pomeranče | 179 |
Džus pomerančový 100% | 110 |
Kuřecí prsa bez kůže | 708 |
Dochucovadla:
Sůl, mletý bílý pepř, 1/4 lžičky drceného zázvoru, 2 mleté hřebíčky, mletá skořice
Energetická hodnota celkem: 4710 kJ
Bílkoviny (g): 170,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1178 kJ
Bílkoviny (g): 42.5, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, pokapeme šťávou z půlky pomeranče a necháme 10 minut odležet. Poté maso necháme okapat, obalíme ho v mouce a na rozehřátém oleji opečeme. Přilejeme šťávu z druhé půlky pomeranče, vodu, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, hřebíčky a skořici a zakryté dusíme do měkka. Až je maso měkké přidáme na kostky pokrájený pomeranč a necháme zlehka prohřát. Podáváme s (kari) rýží, kuskusem či bulgurem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.