- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 140 |
Paprika červená | 100 |
Žampiony | 250 |
Víno červené | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 60 |
Cibule | 1000 |
Hovězí kližka | 1000 |
Česnek | 30 |
Dochucovadla:
majoránka, kmín, sladká paprika, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 12108 kJ
Bílkoviny (g): 232,
Tuky (g): 121,
Sacharidy (g): 204,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 93,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme na kostičky, maso odblaníme a pokrájíme na kostky, žampiony na plátky a papriku na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli s celým kmínem, až cibule zesklovatí. Maso okořeníme pepřem a sladkou paprikou(třeba i uzenou) - a přidáme k cibulce, orestujeme. Přidáme papriku a žampiony a také zarestujeme. Přidáme protlak, a opět restujeme. Podlijeme dobrým suchým červeným vínem, případně ještě trochou vody a dusíme do změknutí masa. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a solí. (Zahušťovat není potřeba, zelenina se rozvaří, a tak guláš zahustí sama). Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem, nebo s domácím kváskovým chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.