TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Celozrnný linecký koláč s rebarborovým pyré

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 lžička skořice, 6 hřebíčků rozemletých na prášek, vanilka, citrónová šťáva z 1/2 citrónu

Energetická hodnota celkem: 16372 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 230, Sacharidy (g): 373, SAFA (g): 102, Cukry (g): 163, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1023 kJ

Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 14.4, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rozměklé máslo, vejce, koření, mleté pražené ořechy, třtinový cukr, citrónovuo sťávu, mouku a otruby vypracujeme na těsto, které rozdělíme na 2 díly v poměru 2:1 Mezitím si musíme připravit náplň, já ji mívám od jara zavařenou tak, jen sejdu do sklepa a přinesu, ale je to jednoduché rebarbora na kousky, přidáme cukr dle chuti a pomerančovou šťávu. Ve výsledku by jste měli mít něco jako řidší marmeládu a jako marmeládu jsem to i zadala do vypočtu. Samozřejmě ji můžete použít. Výborná je meruňková nebo rybízová. Větší díl těsta rozválíme na placku, dáme do koláčové formy a propícháme vidličkou, potřeme rebarborovou směsí (marmeládou), z druhé části těsta uděláme válečky a rozdělíme koláč jimi na 16 dílků, které posypeme mandlovými lupínky a celé to potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme cca 30 minut dozlatova v troubě na 180 stupňů

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 01. 2014 15:54
Oprava teploty peceni je to180 st.
19. 01. 2014 15:49
Tak to vypadá moc dobře. Rebarboru nemám, ale nahradím ji jinou domácí marmeládou. Díky za recept :-)))
19. 01. 2014 15:34
Je otázka, co je zdravější ... jestli máslo, nebo rostlinný tuk ... myslím, že v současnosti se odborníci spíš přiklánějí k máslu ... já taky používám radši máslo
19. 01. 2014 14:06
Pro ty kdo chteji žít zdravě, je lepší vyměnit máslo za rostlinný tuk, ale já z toho koláče sním jen polovinu porce a rodinka vyžaduje pečení z másla.

Naši partneři