- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mandle | 50 |
Lískové ořechy | 100 |
Džem průměr | 100 |
Máslo čerstvé | 150 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 |
Žloutek | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Otruby žitné | 50 |
Špaldová mouka | 250 |
Dochucovadla:
1 lžička skořice, 6 hřebíčků rozemletých na prášek, vanilka, citrónová šťáva z 1/2 citrónu
Energetická hodnota celkem: 16372 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 230,
Sacharidy (g): 373,
SAFA (g): 102,
Cukry (g): 163,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1023 kJ
Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 14.4, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozměklé máslo, vejce, koření, mleté pražené ořechy, třtinový cukr, citrónovuo sťávu, mouku a otruby vypracujeme na těsto, které rozdělíme na 2 díly v poměru 2:1 Mezitím si musíme připravit náplň, já ji mívám od jara zavařenou tak, jen sejdu do sklepa a přinesu, ale je to jednoduché rebarbora na kousky, přidáme cukr dle chuti a pomerančovou šťávu. Ve výsledku by jste měli mít něco jako řidší marmeládu a jako marmeládu jsem to i zadala do vypočtu. Samozřejmě ji můžete použít. Výborná je meruňková nebo rybízová. Větší díl těsta rozválíme na placku, dáme do koláčové formy a propícháme vidličkou, potřeme rebarborovou směsí (marmeládou), z druhé části těsta uděláme válečky a rozdělíme koláč jimi na 16 dílků, které posypeme mandlovými lupínky a celé to potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme cca 30 minut dozlatova v troubě na 180 stupňů
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.