- Autor: Syggy
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Vlašské ořechy | 25 |
Rozinky | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 80 |
Mrkev | 150 |
Jogurt bílý smetanový průměr | 50 |
Jablka | 200 |
Citronová šťáva | 10 |
Dochucovadla:
PDP, soda, sůl, skořice, perníkové koření
Energetická hodnota celkem: 7520 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 277,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 145,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 418 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 15.4, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 8.1, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nastrouháme mrkev a jablka najemno, přidáme kůru a šťávu z citronu. V jiné misce smícháme mouku (používám z poloviny celozrnnou středně hrubou, ale nemusí být), třtinový cukr, lžičku PDP a sody, lžičku skořice, perníkového koření, sůl, olej, jogurt, 3 vejce. Nakonec přidáme mrkev s jablky a citronem, ořechy (rozlámané nadrobno nebo nasekané) a rozinky. Pečeme ve formičkách (nejlépe silikonových) v předehřáté troubě na cca 180° 30 minut - do zezlátnutí. Recept mám od ségry, jen jsem ho trochu upravila ;-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.