- Autor: kocfekat
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
datlový sirup | 20 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Vejce celá průměr | 165 |
Vločky ovesné | 40 |
Mrkev | 250 |
Energetická hodnota celkem: 2320 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 580 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nejdříve si zapneme troubu na 180°C. V míse si rozšleháme žloutky se sirupem, skořicí a vanilkovým aroma, pak přidáme mrkev, zamícháme a přihodím ovesné vločky a kypřicí prášek. Pořádně promícháme. Poté si ušleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané misky (pekáčku, dortové formy, bábovky, biskupského chlebíčku...) a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.