- Autor: Killa
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 250 |
Sádlo vepřové škvařené | 50 |
Cibule | 80 |
Mrkev | 100 |
Rajský protlak | 100 |
Brambory pečené | 500 |
Jogurt bílý nízkotučný průměr | 150 |
Petržel - nať | 10 |
Vejce celá průměr | 150 |
Energetická hodnota celkem: 10151 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 181,
Sacharidy (g): 133,
SAFA (g): 75,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1692 kJ
Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 30.2, Sacharidy (g): 22.2, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vyloožíme jimi do vymazané mísy. Brambory osolíme a opepříme. Ma sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, orestujemem vmícháme maso, protlak, ochutíme kmínem, oregánem. Jogurt, nasekanou petrželku a vejce dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem. Masovou směs rozetřeme na brambory a zalijeme jogurtovou zálivkou. Pečeme na 200°C dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.